Tuinonderhoud

Als u zelf geen groene vingers hebt, of het ontbreekt u aan tijd om de tuin te onderhouden, dan nemen wij voor u deze klus graag uit handen. Er kunnen diverse afspraken gemaakt worden, bijvoorbeeld voor onderhoud in voor en najaar of wekelijks grasmaaien. Maatwerk en persoonlijk contact staan voorop.

Voorjaarsbeurt

In het voorjaar ontwaakt de tuin langzaam uit zijn winterslaap en is het weer tijd voor de eerste werkzaamheden. Zoals het snoeien van bomen en heesters, het opschonen en bemesten van de borders, het opschonen van de vijver, het verticuteren en bemesten van het gazon en het spuiten van bestratingen tegen onkruid en algen.

Zomersnoei

In de zomer (vanaf juni tot ver in september) is het tijd voor het snoeien van onder meer alle groenblijvende heesters, hagen en klim-/heiplanten.

Najaarsbeurt

Het najaar is het seizoen voor het snoeien van heesters en bomen als de walnoot, esdoornsoorten, berken en druivenstokken. Deze bomen gaan ‘bloeden’ als ze te laat in het voorjaar nog gesnoeid worden. Andere onderdelen van de najaarsbeurt zijn het gedeeltelijk terugknippen van vaste planten, het opschonen en bekalken (tegen verzuring) van borders, het afdekken van vorstgevoelige planten, het planten van bloembollen, het opschonen van de dakgoten en het verwijderen van overtollig blad.

Winterwerkzaamheden

Onder winterwerkzaamheden verstaan wij: het kappen van bomen, het uitdunnen van boswallen en het snoeien van fruitbomen. Ook het sneeuw vrij maken van opritten en paden voor particulieren en bedrijven.

Wilt u meer informatie of advies, neem dan eens contact met ons op.