Beplantingsplan

Met een goed beplantingsplan is er altijd iets te beleven in de tuin. Zo wordt er een plan gecreëerd met verschillende milieus waarin planten en dieren zich thuis voelen. U kunt denken aan planten met verschillende bloei tijden, bladeren die mooi verkleuren in de herfst of planten met een fraai wintersilhouet. Het resultaat is een beplantingsplan waarin vorm, kleur en variatie elkaar versterken en zorgen voor een verrijking van uw tuin. Wij kunnen uiteraard voor u een beplantingsplan maken en wij leveren de beplanting ook zelf.

Vijvers en bloemenweiden

Water verrijkt uw tuin. Vissen, kikkers, salamanders en insecten voelen zich er thuis. Vogels kunnen er uit drinken en baderen.

Grote liefde voor de natuur

Help de vlinders, beien en andere insecten. Insecten zijn van het vroege voorjaar tot het late najaar op zoek naar warmte en voedsel. Ze hebben bloemen nodig op een zonnige plek waarbij ze aan de nectar of het stuifmeel geraken. Wil je meer insecten in je tuin of wil je de bijen helpen en heb je veel zon in je tuin? Wij kunnen hierbij een geschikt beplantingsplan maken zodat we de vlinders, beien en insecten helpen.

Sedumdaken en kruidendaken

Uw huis wordt in één oogopslag een stuk aangenamer met een sedumdak. Ook helpt een sedumdak bij onze leefomgeving. Het voordeel van een sedumdak is dat een sedumdak geen kunstmatige watervoorziening nodig is. Het sedumdak voedt zich namelijk met regenwater. Dit zelfde geldt ook voor kruidendaken. Mocht je geïnteresseerd zijn, vraag dan even naar de mogelijkheden.

 

Bij het aanleggen van de tuin hergebruiken we materialen van de huidige tuin zoals planten en struiken die een nieuw plekje kunnen krijgen. Wilt u meer informatie of advies, neem dan eens contact met ons op.